8 Ocak 2014 Çarşamba

HOWL'UN YÜRÜYEN ŞATOSU- HOWL'S MOVING CASTLE

HOWL'UN YÜRÜYEN ŞATOSU
HOWL'S MOVING CASTLE


Yürüyen Şato -Hauru no Ugoku Shiro, Hayao Miyazaki tarafından yönetilen Diana Wynne Jones'un aynı adlı kitabından uyarlanan Studio Ghibli yapımı bir Japon animasyon filmidir. Başlangıçta Digimon serisinin bir sezonunu ve iki sinema filminin yönetmeni olan Mamoru Hosoda filmin yönetmenliğine getirildi ama Hosoda son anda projeden çıkınca yerine yönetmenliği bırakmış olan Hayao Miyazaki getirildi.
 Filmin ilk gösterimi 5 Eylül 2004 tarihinde Venedik Film Festivali'nde gerçekleşti. Film Japonya'daki sinema salonlarında 20 Kasım 2004 tarihinde gösterilmeye başlandı. 231.710.455 Amerikan doları kazanan film, finansal açıdan en başarılı Japon filmlerinden biri oldu.
 Film daha sonra Kuzey Amerika'da Walt Disney Pictures tarafından dağıtıldı. 10 Haziran 2005 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da sınırlı sinema salonunda gösterime giren, Eylül ayında da Avustralya ve Birleşik Krallık'ta gösterime girdi.



FİLMİN KONUSU

Fakir bir genç kız olan Sophie, haksız yere Kötülükler Cadısının hışmına uğrar. Bunun neticesinde Kötülükler Cadısı tarafından ihtiyar bir kadına dönüştürülür. Bu durumdan kurtulmak isteyen Sophie büyüyü çözecek birisini aramak üzere yola düşer. Bu arada yolda karşılaştığı bir korkuluk da ona eşlik eder. Bir süre sonra garip bir makine görünümünde olan bir yapıdan içeri girer. Burası Howl adlı genç ve yakışıklı bir büyücüye aittir. Burada temizlikçi olarak çalışmaya başlar. Burada Calcifer adlı ateş cini ki makineyi yürüten odur ve ayrıca Howl ile aralarında önemli bir sırrı taşımaktadır ve bir çocukla arkadaşlık kurar. Bu sırada komşu ülkeyle büyük ve acımasız bir savaş yaşanmakta ve Howl bu savaştaki yıkımı önlemeye çalışmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder