8 Ocak 2014 Çarşamba

OYUNCAK HİKAYESİ 1-2-3 (TOY STORY 1-2-3)

                                           
                                    OYUNCAK HİKAYESİ - TOY STORY






Oyuncak Hikayesi, 1995 yapımı animasyon filmidir. Oyuncakların gizli yaşamı, Pixar'ın olay yaratan animasyon filmi Toy Story ile gözler önüne seriliyor.

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

''Oyuncak Hikayesi'' 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından ''kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli'' filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.



                         OYUNCAK HİKAYESİ 2- TOY STORY 2





Oyuncak Hikayesi 2 ( Toy Story 2), Oyuncak Hikayesi adlı animasyon film serisinin ikinci filmidir.

Pixar stüdyosu tarafından üretilen film, 24 Kasım 1999'da ABD'de gösterime girmiştir.

Bir devam filmi olarak, serinin ilk filmi Oyuncak Hikayesi'nin başarısının gerisinde kalmayan Oyuncak Hikayesi 2 Pixar'ın başarılı yapımlarından biridir.

Filmin Konusu
Andy'nin tatil için bir kovboy kampına gitmesi sonucu oyuncakları kendi başına kalırlar. Bu sırada paradan başka bir şey düşünmeyen Al McWhiggin adlı kolleksiyoncu, Woody'yi kaçırır. Kaçırılan Woody geçmişine ilişkin bazı gerçeklerle yüzyüze gelerek eski ve yeni arkadaşları arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.




Oyuncak Hikayesi 3 - Toy Story 3




Oyuncak Hikayesi 3(Toy Story 3), 2010 yılı ABD yapımı 3D animasyon komedi, macera filmi. Oyuncak Hikayesi serisinin üçüncü filmi Lee Unkrich tarafından yönetildi.

Filmin yönetmenliğini daha önce serisinin ikinci bölümünün ortak yönetmenliğini yapmış olan Pixar emektarlarından Lee Unkrich üstleniyor. Unkrich Monsters, Inc- Sevimli Canavarlar ve Finding Nemo- Kayıp Balık Nemo'da da ortak yönetmendi.Filmin senaryosunuysa Küçük Gün Işığım'ın Little Miss Sunshine özgün senaryosuyla Oscar ödülü kazanan Micheal Ardnt yazdı.

Gişede inanılmaz bir başarıya imza atan Oyuncak Hikayesi 3 tüm zamanların en çok hasılat elde eden animasyon filmi olmuştur. Aynı zamanda Eylül 2010 itibariyle, 1.012.200.000$ hasılat elde ederken tüm zamanların en çok hasılat elde eden 6. filmi olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder